KN95/FFP2 maszkok egészségedért


- 5 rétegű védelem
- 95% szűrési hatékonyság
- Vírusblokkoló hatású szűrőréteg
- CE tanúsitvány

Minimum rendelés 5db

Ingyenes Szállítás 24 órán belül

5db ára:  9.990 FT Bruttó

50 darabnál többet vásárolnál?

FFP2/KN95 maszkok a mobilosz.hu-tól.

Útmutató a szájmaszkokhoz járványidőszakban

Ezen az oldalon szájmaszkokkal kapcsolatos információkat olvashatsz, hogy teljesen képben legyél a használatukról, típusairól, a velük való tévhitekről és megelőzéssel kapcsolatos tudnivalókról.

Érdemes-e szájmaszkot használni?

Megosztó álláspontokat olvashatunk, hallhatunk a szájmaszkok viselésével kapcsolatban.
Fontos tudni, hogy a szájmaszk csak egy eszköz a sok közül, amivel megóvhatjuk magunkat, környezetünket járványügyi helyzetekben.

Kiemelten fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy a hatékony védekezés kizárólagosan nem csak a maszk viselésérő lszól, hanem az elővigyázatos és következetes habitusok összességéről, amelyeket ki kell alakítsunk ilyen helyzetekben.

Alapvető higiéniával kapcsolatos teendők, mint az alapos kézmosás és fertőtlenítés,közéletben szükséges magatartások, mint a távolságtartás, testi kontaktust való mellőzés,Önmagunk rutinszerű érintésének mellőzése.

Semmelweis Egyetem oktatóvideója az alapos kézmosásról:

A két legfontosabb tényező, amiért érdemes szájmaszkot hordani:

1.
Véd a levegőben található szilárd részecskék, nem illékony, folyékony aeroszolok ellen.Számtalan szemmel nem látható behatástól véd. Legyenek azok porszemcsék, vagy a levegőben található porhoz vagy mikro vízcseppekhez hozzátapadt vírusos és bakteriális részecskék, amelyek észrevehetetlenül bekerülhetnek a szájüregbe és a légutakba (a szemnyálkahártyáján is bejuthatnak). Tehát, védd minket a láthatatlan környezeti veszélyektől.Továbbá, védi a környezetünket is, tőlünk. Ha maszkot hordunk, biztosítjuk környezetünket,hogy szervezetünkből esetlegesen ne terjedjen köhögés, tüsszentés, lehelet útján semmi.Tapintatos, hatékony és elővigyázatos gesztus ez influenza vagy más járvány helyzetekben.Nem véletlenül hordják az egészségügyi dolgozók sem.

2.
Biztosít minket abban, hogy kezünkön keresztül ne juttassunk be szervezetünkbe vírusos és bakteriális részecskéket. Az ember percenként az arcához nyúl, megvakarja orrát, szemét,úgy hogy észre sem veszi. Nem is beszélve a gyerekekről. Kezünk az egyetlen testrészünk,ami mindennapjainkban leginkább ki van téve a fertőzésnek. Tapintunk, fogunk tárgyakat,amelyek felületén található piszkok, molekuláris részecskék rátapadnak bőrünkre és azokat észrevétlenül arcunkra tudjuk juttatni.

Szájmaszkok típusai. Különbség szájmaszk és szájmaszk között:

Sokféle maszkot találunk a kínálatokban. Egyszerű szövet maszkoktól kezdve, az orvosiarcmaszkon át, a professzionális szűrő maszkokig.Mindegyikben közös, hogy valamilyen szinten képes szűrni a lélegzéshez használt levegőt.Ám fontos tudni, hogy molekuláris szinten az általános maszkok, beleértve az orvosimaszkokat is, nem képesek kiszűrni a vírus nagyságú elemeket a levegőből.
Az egyszer használatos orvosi maszkok használatuk után eldobandók. Továbbá a legtöbb hagyományos orvosi maszk nem rendelkezik olyan szűrőképességgel, amely védelmet biztosítana a vírus molekulák ellen. Használati céljuk csupán annyi, hogy megakadályozza az arc érintését, illetve a környezetet óvja a maszk hordójának csepp és aeroszol nedvétől.

Maszk jelölések, típusjelek
:

A különböző védőmaszkokat úgynevezett FFR (Filtering Facepiece Respirator) teljesítmény
szerinti szabvány besorolásba rendszerezik. Ez a jelölés a maszkok szűrési képességet mutatja.Leggyakrabban használt besorolások: P1, P2, P3, FFP1, FFP2, FFP3, N95, N99, N100,KN95.A különböző jelölések más-más ország hivatalos szabvány szerinti rendszerezésére utalnak,azonban ezek csak megnevezésben térnek el egymástól, működésükben megegyeznek egymással a következők szerint:

P1=FFP1, P2=FFP2, P3=FFP3, N95=KN95
FFR szabványok világszerte:

• N95 (United States NIOSH-42CFR84)
• FFP2 (Europe EN 149-2001)
• KN95 (China GB2626-2006)

• P2 (Australia/New Zealand AS/NZA 1716:2012)

• Korea 1st class (Korea KMOEL - 2017-64)

• DS (Japan JMHLW-Notification 214, 2018)


A következő táblázatban a járványok idején javasolt maszkok láthatók felsorolva, és
technikai teljesítményük szerint összehasonlítva.Vírusok ellen, szűrés szempontjából védelmet biztosító maszkok jelölései:P2, FFP2, P3, FFP3, N95, KN95