Samsung Galaxy A70 - az arany középút

A valaha legjobban várt mobiltesztek egyike a Samsung Galaxy A70 tesztje. Ezt a telefont akkora érdeklődés övezte, mint egy naplementét egy romantikus tengerparton. Ne is szaporítsuk tovább a hasonlatokat.

Samsung Galaxy A70 kibontása


A készülék mellett, a dobozban rejtőzik még egy 25 wattos gyorstöltő adapter, egy usb type-c adatkábel, és egy fülhallgató is.

Küllemben az A70 nem tartogat sok újdonságot, az A széria idei felhozatalában. Esetleg a méretben, az ujjlenyomat olvasó elhelyezkedésében, és a kamerák számát illetően mutatkozik eltérés.

Az A70 a hátlapját üveghatású műanyag, az előlapját pedig Gorilla glass 3-as üveg borítja.

A készülék jobb oldalán a szokásos bekapcsológomb, és a kissé talán túl magasan elhelyezett hangerő szabályzó gomb található. A baloldalon pedig két nano simet és a micro SD kártyát együttesen befogadni képes kártyatálca kapott helyet. Ez annyiban szerencsés, hogy így nem kell lemondanod a dual sim és a memória bővíthetőség lehetőségéről. A telefon mindhárom kártyát képes egyidejűleg befogadni, és kezelni.

Samsung A70 teszt


Kategóriájához képest a Samsung A70 kijelzőjébe integrált ujjlenyomat-olvasó talán lehetne kicsit gyorsabb. Megbízhatóságával, pontosságával a tesztek során nem volt számottevő probléma.

Egy 6,7 hüvelykes 1080*2400 pixel felbontású szuper AMOLED kijelzővel rendelkezik. Gyönyörű keskeny alsó kávával rendelkezik amelynek mindössze felső részét töri meg a csepp alakú érzékelő sziget vagy másképpen "notch".

A készüléken a legújabb Android 9.0 Pie alap fut. Kicsit beljebb lépve a már megszokott alkalmazásokat találod. Természetesen van Samsungos file kezelő, rádió, hangrögzítő, néhány Google, és pár Microsoft alkalmazás.

A készülék hihetetlenül felhasználóbarát és elképesztő mértékben személyre szabható. Ráadásul a beállítások akár helyadatok alapján is aktiválódnak.

Hogyan is kell ezt elképzelni?

Ha például belépsz az iskolába, vagy a munkahelyedre az előzetes beállításoknak megfelelően néma módba kapcsolja magát.

Kerültek azért még bele érdekes digitális funkciók.

Mint például:

- Dupla koppintásos vagy emeléses ébresztés

- Egykezes mód

- Teljes kijelzős gesztusvezérlés

Ez csak néhány példa a lehetséges személyre szabhatóságokból.

A Samsung Galaxy A70 vélemény


Ebben a készülékben azok is megtalálják számításaikat, akik egy hétköznapi használat során megbízhatóan teljesítő telefont szeretnének.

Te inkább játszanál?

Nem probléma, ezen a téren se fog csalódás érni. A tesztelésnél letöltött Fortnite és GTA is szépen, akadás mentesen futott.

Természetesen zavaróbb melegedés nélkül.

Az előlapon található egy 32 megapixeles F/2.0 rekeszértékű kamera is. Természetesen különböző szépítő effektekkel felvértezve, szóval garantált a szuper minőségű szelfi.

A hátsó, hármas kamera egység fő kamerájaként egy 32 MPX-es PDAF támogatottságú F61.7 rekeszértékű kamera található. Itt még szerencsére nem adta fel a gyártó, mert elhelyezett még egy 8 MPX-es ultra széles látószögű és egy 5 MPX-es mélység kamerát is.

A fentek értelmében a Samsung Galaxy A70 sem korszakalkotónak, sem csúcsragadozónak nem mondható. Azonban mindenképpen egy megbízható, a teszteken jól szereplő telefonról beszélhetünk.

Hozzászólások (0)

Jelenleg még nincs hozzászólás, légy te az első!
Legutóbbi blogbejegyzések

Irány a blog!