Samsung Galaxy A50 - A telefon, amely méltó a népszerűségre

Fogyasztói legnagyobb örömére, a gyártó elsőkét a Samsung Galaxy A50-be pakolt olyan teljesítményű akkumulátort, amely eddig inkább a csúcskategóriát ostromló készülékeire volt jellemző. Azt, hogy van-e más ilyen pozitív tulajdonsága is a Samsung Galaxy A50-nek, döntsd el te, rövid tesztleírásunkból.

Az első szembeötlő külső jegy, hogy az oldalt és felül szépen elkeskenyített kijelzőkáva, az alsó részen valamiért aránytalanul széles maradt. Ez persze inkább csak érdekesség, mint zavaró körülmény. A Samsung nem szakított az A széria hagyományaival, és a kijelzőt ezúttal is mindössze egy vízcsepp alakú kamerasziget (notch) töri meg, e fölött pedig egy vékonyka bevágás mögé rejtve az előlapi hangszóró kapott helyet.

A Gorilla glass 3-as üvegborítású előlappal szemben, a hátlap üveghatású műanyagból készült, amelyet a Samsung egy mozaikszó segítségével 3D GLASSTIC-nek azaz a glass (üveg) és a plastic (műanyag) szavak összegyúrásával nevezett el. Ez utóbbin, tehát a hátlapon egyébként minimális kiemelkedéssel mindössze a három kamerát ölelő kameradudort találod, mivel a Samsung Galaxy A50 az előlapba integrált ujjlenyomat olvasót kapott, amellyel egyébként az A50 a legolcsóbb olyan mobilok egyike, amelyeknél ezt az optikai szenzoros technológiát használják. A lekerekített szélek, a minimáldizájn, és a szín, illetve anyaghasználat összességében egy tapintásra és fogásra is kellemes készüléket eredményeztek, ennek értelmében a Samsung Galaxy A50 egy szép telefonnak mondható.

Ha érdekel, hogy a külcsínnel vajon egyensúlyban van-e a belbecs, maradj még velünk picit!

Bekapcsolás után az 1080*2340 pixelfelbontású 6,4 hüvelykes Super AMOLED kijelző azonnal egyértelművé teszi, hogy a színárnyalatokkal, a betekintési szögekkel, és úgy általában a grafikai megjelenítéssel elégedett leszel.

A Samsung Galaxy A50-ben egy nyolcmagos Mali-G72 MP3 GPU grafikus gyorsítóval felvértezve, egy 10 nanométeres gyártási technológiával készült Exynos 9610 SoC rendszerchip dolgozik, amihez 4 GB RAM-ot és 128 GB tárhelyet társított a Samsung. Utóbbiból nagyjából 111 GB-ot fogsz tudni használni, azonban további 512 GB-al bővítheted, ami átlagos felhasználók részére azért már több mint elegendő.

A Samsung Galaxy A50 minden ismertebb játékkal nagyobb fennakadások nélkül megbirkózik, bár a Fortnite nem támogatott, más játékok esetében apróbb döccenések kivételével minden rendben volt, aggasztó melegedés nem lépett fel, még hosszabb játékidő esetében sem.

Előlapi kamera tekintetében a Samsung Galaxy A50 egy 25 megapixeles 2.0 rekeszértékű egységet kapott, amely fix fókuszú. A hátsó fronti kamerákat illetően sem érheti szó a ház elejét, hiszen találsz itt egy 25 megapixeles fő kamerát, egy 5 megapixeles mélységkamerát, és egy 8 megapixeles széles látószögű kamerát is.

Végezetül pedig essen szó arról is, ami a Samsung Galaxy A50 egyik legnagyobb vonzereje. Ez pedig nem más, mint a 4000 mAh kapacitású akkumulátor, amelynek köszönhetően átlagos felhasználói szokásokkal is csak minden másnap szükséges tölteni a mobilt, de energiatakarékos beállítások mellett, akár még ennél is hosszabb üzemidő érhető el.

Legutóbbi blogbejegyzések

Irány a blog!