Samsung Galaxy A40 - a kompakt vetélytárs

A Samsung Galaxy A40-re egyrészt kompakt mérete, másrészt százezer forint alatti ára miatt érdemes odafigyelned. A telefon harmonikus megjelenésében egyaránt szerepet játszik úgy a vízcsepp alakú notch, mint az alaposan lekeskenyített szélső kávák, a kellemes tapintás és kézben tarthatóság, a Gorilla glass 3-as előlapi borítás, vagy a már megszokott, jó minőségű színes üveghatású hátlap. Négyféle szín közül választhatod ki a neked tetszőt, ezek a narancssárga, a kék, a fekete vagy a fehér.

A készülék tetejére került a zajszűrő mikrofon, jobb oldalára a szokásos „bekapcs” és hangerő gombok, bal oldalán pedig a 2 db micro sim és 1 db micro SD kártya befogadására alkalmas hármas kártyatálca kapott helyet. Hátul a két kamerát ölelő kamerasziget, és a kényelmesen elérhető, szolidan keretezett ujjlenyomat olvasó helyezkedik el, ha pedig a készülék alját is megvizsgálod, találni fogsz egy jack csatlakozót, egy usb type-c portot, egy mikrofont és egy hangszórót.

Most, hogy kívülről ennyire alaposan körül jártuk a Samsung Galaxy A40-et, nézzük, mit rejt a belső!

Az előlap egy 5.9 hüvelykes Super AMOLED 437 ppi 1080*2340 pixelfelbontású egység, amely, ha nem is csúcskategóriás, korrekt maximális fényerőt, nagyszerű színminőséget és remek betekintési szögeket biztosít. Kisebb méretéből adódóan a képpont sűrűség nagyon is élvezhetővé varázsolja a grafikai megjelenítést.

A Samsung Galaxy A40 felhasználói felülete nagyon letisztult, kezes, és olyan extrákat is megtalálsz benne, mint a dual messenger funkció, a digitális egyenleg, vagy a rendszerszintű sötét mód, amivel hosszabb ideig használhatod a mobilt. A Samsung Galaxy A40 működéséről egy nyolcmagos Exynos 7885 SoC rendszerchip gondoskodik, amelyhez 4 GB RAM-ot és 512 GB-tal tovább bővíthető, 64 GB tárhelyet társítottak.

A fenti rendszertámogatottsággal természetesen nem beszélhetünk gamer mobilról, így a telefon a Fortnite futtatására nem alkalmas, ám kisebb elakadásokkal azért a GTA San Andreas, vagy épp a PUBG mobile kellőképp elzötyögnek rajta, és komolyabb rendszermelegedéstől sem kell közben tartanod.

A Samsung Galaxy A40 előlapi kamerája egy 25 megapixeles F/2.0 rekeszértékű kamera, amellyel már biztosan nem lőhetsz mellé sem automata DDR módban, sem akkor, ha jó minőségű szelfiket szeretnél kattintani. Hátul, a kétkamerás szigetben találsz egy 5 megapixeles széles látószögű, és egy 16 megapixeles fő kamerát. A mélységérzékelő ezúttal kimaradt. Ezt a hiányosságot ellensúlyozza némiképp az összesen 19 jelenet felismerésére képes jelenetoptimalizáló kiegészítés.

A 3100 mAh kapacitású akkumulátorral a Samsung Galaxy A40 átlagos felhasználás mellett kényelmesen végigbír egy napot, de agresszívebb használatnál két napot már biztosan nem fog kibírni a készülék.

Összegezzünk! Napjainkban rossz telefont már kifejezetten nehéz vásárolni. A gyártók fej-fej mellett haladva versenyeznek a vásárlók kegyeiért, így a kérdés inkább az, melyik gyártó tud olyan telefonnal előrukkolni, amely leginkább megfelel azon vásárlói igényeinek, akiknek leginkább az ár-érték arány számít.

Nos, a Samsung Galaxy A40 egy ilyen készülék.

Legutóbbi blogbejegyzések

Irány a blog!