Huawei P30 Lite - Az okos választás

A P30 és a P30 Pro után a Huawei bemutatta a P30 Lite-ot is, amely rövid időn belül a saját kategóriájában jelenlévő mobilkínálat oszlopos tagjává emelkedett. Tegyük hozzá, hogy jogosan.

A készülék csomagolásában nincs számottevő különbség a nagy elődökhöz képest. A gyári dobozban megtalálhatsz egy 18 wattos usbc hálózati adaptert, egy sim-tűt, és egy jack-es fülhallgatót. A Huawei P30 Lite külsőre eléggé hasonlít a P20 Lite-ra, a fejlődést leginkább a készülék karcsúságára, és az új szériára jellemző vízcsepp alakú notch-ra jellemző változtatásokban fedezheted fel. Legalább is, ami a külcsínt illeti.

A notch egyébként egy angol szó, jelentése bemetszés, bevágás, és azt a célt szolgálja, hogy a kijelző növelésének érdekében, egy apró, de számos szenzort tartalmazó szigetecske kivételével, a felső kávát levágják.

Tovább ismerkedve a külső megjelenésével, a 24 megapixeles előlapi kamerát, a hátul, középen, jól kitapinthatóan elhelyezett, elég precíz és gyors ujjlenyomat olvasót, valamint a három kamerát tartalmazó kameradudort találod. A gyártó leírása alapján 3D üveghatású műanyag házat kapott, a lassan már alapnak számító színváltós fényezéssel. Nem kell ezt túlragozni: a Huawei P30 Lite kívülről gyönyörű szép. Nézzük a belsőt!

A 6,15 hüvelykes 1080*2312 felbontású IPS LCD kijelző technológiailag ugyan ma már nem mondható forradalminak, a készülék árfekvését tekintve azonban mondhatjuk, hogy a felső lécet súrolja. A megjelenítési minőséggel nem lesz problémád sem a fényerő, sem a betekintési szögek területén. A színmódot és a szín-hőmérsékletet természetesen személyre szabhatod.

A készülék hardver oldalról az idén debütáló Kirin 710 SoC rendszer-chippel, 4 GB RAM-al és 128 GB (gyárilag elérhető 108 GB) tárhellyel rendelkezik. Ez utóbbit egyébként akár egy 512 GB micro SD kártyával is tovább bővítheted. A hardver-fronton ez ugyan nem a legerősebb kombináció, de hadd hivatkozzunk itt ismét arra a bizonyos ár-érték arányra.

A készülék szoftver oldaláról bekapcsoláskor Android 9.0 pie és EMUI 9.0.1-es felület fogad minket. Az opcionális alkalmazásválasztó lista, a beállítható rendszer-navigáció, az ujjlenyomat, kéz és arcfelismerés, a digitális egyenleg-funkció valamint, ha szellősen is, de minden fontosabb app bele lett zsúfolva.

Kameráit illetően a Huawei P30 Lite előlapján egy AI rásegítéses, 24 megapixeles f/2.0 rekeszértékű fix fókuszú egységet találsz, amelyet a gyártó különböző szépítő funkciókkal támogatott meg. Hátulsó kamerafronton három kamerát kapott a készülék, melyek közül az elsődleges egység egy 48 megapixeles f/1.8 kamera. Ehhez egy 8 megapixeles f/2.4 rekeszértékű széles látószögű, és egy 2 MP-es mélységérzékelő kamerát társítottak. A részletesség, a vonalélesség és a dinamika tehát biztosított.

Összességében a Huawei P30 Lite egy fiatalos dizájnnal rendelkező, a mindennapos használatra tökéletesen alkalmas remek készülék, amelyről kijelenthető, hogy árkategóriájában a kompromisszumkészséget és a minőséget képviseli.

Legutóbbi blogbejegyzések

Irány a blog!