A menők mobilja, a mobilok menője - Huawei Mate 20 Pro

Megjelenésekor a Huawei Mate 20 Pro zászlóshajónak számított a Huawei okostelefon palettáján, ezért amikor a kezedbe veszed, egy kompromisszumok nélküli, egyedi megoldások sorát felvonultató, prémiumkategóriás készülékkel fogsz találkozni. A készülék mellett a dobozban találsz még egy 40 wattos hálózati adaptert, egy USB type c adatkábelt, egy USB type c jack adaptert, egy usb type c fülhallgatót és persze egy sim-tűt.

A szintén az igényesség jegyében mindkét oldalon Gorilla-glass 5-ös üvegbe burkolt telefont először a kezedben tartva egy merész újítást, és egy meglepő, ám igencsak jól sikerült változtatást vehetsz észre. Előbbi a hátlapon középen elhelyezett, elképesztően egyedi, négyszögletes, tripla kameraállás, utóbbi pedig a piros színt kapott bekapcsoló gomb, amely például a texturált, kék színű kivitelnek nagyon menő megjelenést kölcsönöz. A kétoldali üvegborítás között igényesen kialakított fémváz jobb felső részén helyezkedik el a már említett piros gomb, valamint a megszokott hangerőszabályzó gombok. A szokottól eltérően viszont, az ujjlenyomat olvasót nem a készülék hátulján találod, ott ugyanis a már szintén említett kameraállás van. Az ujjlenyomat olvasót a Huawei Mate 20 Pro esetében a kijelzőbe integrálták. A Huawei Mate 20 Pro mindkét oldala ívelt (lekerekített). Ennek, és a készülék súlyának köszönhetően, nagyon kellemes érzés kézben tartani a telefont.

Van, ami csupán szemet gyönyörködtető, és van a Huawei Mate 20 Pro

Kijelzőjét illetően egy 6.39” QHD+ 1440*3120 pixel felbontású OLED kijelzőt kapott, ami abszolút hozza a maximum prémium kategóriához köthető elvárásokat, szuper maximum fényerővel, és betekintési szögekkel rendelkezik. Ennek értelmében a színek élénkek, de semmiképpen nem túlszaturáltak. A Huawei Mate 20 Pro szoftverfronton Android 9.0 Pie alaprendszerrel, valamint EMUI 9.0 felülettel van felvértezve. Ez utóbbi sok újdonsággal rendelkezik.

„Jóból is megárt a sok…” de magból nem

A Mate 20 és a Huawei Mate 20 Pro készülékek kapták meg elsőként a saját fejlesztésű 7 nanométeres gyártástechnológiával készült KIRIN 980 SOC rendszer chipjét, amelyben igazán impozáns felhozatalként 2*2.6 GHZ CORTEX-A76 + 2*1.96 GHZ CORTEX-A76 + 4*1.85 GHZ CORTEX-A55 összesen tehát nyolc mag szerepel, egy MALI G-76 MP10 GPU grafikus gyorsítóval és két MPU-val társítva. Itthon a készülék 6 GB RAM-al és 128 GB memóriával kapható. Utóbbi bővíthetőségéről a Huawei saját fejlesztés nano SD kártyája gondoskodik, akár 256 GB-ig. Bizony, ez a Huawei Mate 20 Pro nem csak szép, de bivalyerős is.

Ám a Huawei Mate 20 Pro azok telefonja, akiknek nem csak a külső számít

Így például játékfronton nincs semmi, de semmi, ami ennek a készüléknek problémát jelenthetne. Legyen bármekkora is az adott játék hardverigénye, melegedés még hosszabb játékidő után is csak elenyésző mértékben észlelhető.

>Összegezzünk érzékletesen: ismered a csávót az OLD SPICE reklámokból? Ő menő. De azok mellett, akiknek egy Huawei Mate 20 Pro van a birtokukban, még ő is csak egy kispályás csóka.

Legutóbbi blogbejegyzések

Irány a blog!